Dobrywieczór!:)
Patrząc na statystyki coraz więcej osób mnie tutaj odwiedza! Dziękuje bardzo Kochani!:)) Mam nadzieje że się do czegoś przydają te moje przepisy ;)
Chciałabym się z wami podzielić moim pomysłem na coś z niczego :) Czyli resztki tego co mi zostało z obiadu plus składniki które szybko można podgrzać lub podsmażyć :D
Użyłam do tego
- 1/2 woreczka ryżu czyli około 65g
- Garść fasolki szparagowej
- Polowa czerwonej papryki
- 1 Kabanos
- Sos sojowy,ten sam który był wcześniej wykorzystany do łososia lub można po prostu użyć zwykłego sosu sojowego ze sklepu
Najpierw podsmażamy fasolkę szparagową i pokrojoną czerwoną paprykę na rozgrzanej patelni dodając odrobinę oliwy z oliwek. Po około 3 minutach wrzucamy na patelnie pokrojonego kabanosa. Ryż gotujemy według zaleceń na opakowaniu lub tak jak ja, używamy tego już ugotowanego który został z obiadu:). Smażymy warzywa aż zrobią się miękkie po czym dodajemy ryż i sos sojowy. Wszystko ostrożnie mieszamy aż sos zmiesza się z całym daniem i lekko podsmaży nadając ryżowi brązowawy kolor. Całość smażymy przez około 5-6 minut na lekkim ogniu żeby się nie przypaliło. Oczywiście dołączam zdjęcie pomysłu!
Smacznego!!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz