Herbatę Kwitnąca najlepiej podawać w przeźroczystych szklankach lub dzbanku, tak by nie tylko rozkoszować się jej smakiem a również pięknem.
Sama miałam okazje spróbować herbaty kwitnącej w Japońskiej restauracji Ichiban i odrazu się zakochałam!.
Na początku troszkę się zdziwiłam że dostałam po prostu gorącą wodę z jakąś śmieszną zieloną kulką w środku, do tego w kieliszku do czerwonego wina. Ale po paru minutach gdy ta zielona kulka osiadła na dnie i zaczęła rozkwitać w piękny pąk aż miło było patrzeć jak rośnie w oczach.
Miałam okazje spróbować zielonej herbaty z kwiatem goździka i osmanthusa. Była smaczna, lecz brakowało nutki czegoś słodszego, myślę że wanilia bardzo fajnie by się wkomponowała w smak.
Herbata zielona: działa antyoksydacyjnie, antymutagennie.
Gożdzik: odżywia i poprawia koloryt skóry, zmniejsza bóle zębów i głowy
Osmanthus: należy do rodziny oliwkowatych - zawiera witaminę B, korzystny wpływ w leczeniu astmy.



OdpowiedzUsuńWitaj,
Twoje przepisy wyglądają smakowicie :)
Twój blog może stać się inspiracją dla wielu. Chce ci zaproponować myTaste.pl, która jest wyszukiwarką najlepszych przepisów kulinarnych blogerów oraz stron internetowych z Polski.
Dodaj swój blog http://www.mytaste.pl/dodaj-blog i daj szansę innym, dla których gotowanie jest pasją aby mogli poznać Twoje przepisy.
Napisz do mnie jeśli masz pytania.
Pozdrawiam,
Remi
info@mytaste.pl